ponedjeljak, 4. siječnja 2016.
Bijeli čupavci
Neki novi čupavci… obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema. Mogu biti dostojna zamjena za tortu tako da se poslažu jedan do drugoga, a svaki neka bude postolje za jednu rođendansku svjećicu!
Sastojci
Za biskvit:
3jaja
50 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
150 g pšeničnog oštrog brašna
½ vrećice prašaka za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu:
200 ml mlijeka
200 g bijele čokolade
150 g maslaca
2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
120 g kokosovog brašna
100 g listića badema
Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Izvor: coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar