srijeda, 30. prosinca 2015.
Recept za najmirisnije pečeno pile!
Sočno pečeno pile u mirisnim medietarsnkim začinima i s malo meda i limuna, prema receptu poznatog slovenskog chefa Tomaža Kavčića, odličan je izbor za nedjeljni ručak, ali i blagdansku trpezu
Recept za najmirisnije pečeno pile!
Chef Tomaž Kavčič pionir je slow kuhinje u Sloveniji i četvrta generacija obitelji koja vodi poznati i nagrađivani restoran Pri Lojzetu, smješten u dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini. Stil kuhanja Tomaža Kavčiča vrlo je jednostavan, a on tvrdi da i najobičnija jela poput goveđe juhe ili pirea od krumpira mogu zablistati na stolu. Jedini je slovenski dobitnik prestižnog talijanskog priznanja Zlatni kuhar (Cuoco d`oro) i uspješno surađuje s trgovačkim lancem Lidl s hrvatskim chefom Matom Jankovićem.
Recept za pečeno pile s medom, limunom i mediteranskim začinskim biljem iz kuharice `Tomaž vs. Mate` u izdanju Lidla, savršen je izbor za nedjeljnu, ali i blagdansku trpezu.
Potrebni sastojci:
1 pile
2 limuna
Velika žlica meda
Timijan
Ružmarin
Kadulja
Origano
1 luk
Lovorov list
Režanj češnjaka
1 dl bijelog vina
4 krumpira
Maslinovo ulje
Prstohvat kurkume
Sol i papar
Priprema
Napravimo marinadu od meda, soka limuna, kurkume, soli i maslinova ulja.
Dobro utrljamo pile marinadom, poparimo ga i pospemo sjeckanim mediteranskim biljem. Batke podvežemo kuharskim konopcem.
Krumpir operemo i narežemo na ploške, luk također i sve skupa stavimo u lim za pečenje.
Posolimo, poparimo i nauljimo maslinovim uljem.
Marinirano pile stavimo na krumpir i luk, dodamo nekoliko kriški limuna, prepolovljen češnjak, lovorov list i zalijemo bijelim vinom.
Zajedno pečemo u pećnici na 180 stupnjeva oko dva sata.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar