Ledene jabuke
PripremaTežina: Jednostavno
1
Operite, ogulite i naribajte jabuke i stavite ih kuhati u vodu, sa šećerom. Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 min., da malo omeknu.
2 fil od jabuke i pudinga od vanilije, za kolač/slika/237575/
Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12 žlica hladne vode. Kad jabuke omeknu, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
3 napola gotov/slika/237577/
U posudu za pečenje posložite red keksa pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Ovisno o veličini posude, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
4 kolač ledene jabuke/slika/237578/
Ostavite ga da se dobro ohladi. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja (najbolje sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju i da se fil poveže, kako biste ih mogli rezati na kocke) i prije posluživanja (ako želite) posipajte kakaom ili naribanom čokoladom.
Sastojci
- 1 kg jabuka
- 6 dclvode
- 200 gšećera
- 2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g)
- pola žličice cimeta
- 2 kutije Petit Beurre keksa (keksi s maslacem, ukupno 400 g)
- 250 ml slatkog vrhnja po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje)
Izvor: www.minimagazin.info
Nema komentara:
Objavi komentar