subota, 25. travnja 2015.

JEDINI RECEPT ZA ČOKOLADNU TORTU KOJI ĆE VAM IKAD TREBATI



Kod čokoladnih torta najvažnije je zadovoljiti prvi ključni kriterij, a taj je da ima okus po čokoladi. Drugi je da nije suha, jer tko želi jesti suhu tortu? Zbog toga su najbolje čokoladne torte ujedno i najjednostavnije. Poput ove, objavljene na blogu Orangette. Pravi čokoljupci znaju da se u ovakvim prilično neuglednim tortama koje ne služe za naslikavanje krije pravo bogatstvo okusa.
Potrebni sastojci:

- 200 grama kvalitetne čokolade s visokim postotkom kakaovca
- 200 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 5 velikih jaja
- 1 velika žlica brašna

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i namastite maslacem kalup za torte promjera 22 cm te mu pokrijte dno papirom za pečenje.
Isjeckajte čokoladu i polako je otopite na pari zajedno s maslacem nježno miješajući da se smjesa sjedini. Dodajte zatim šećer u smjesu i sve dobro promiješajte i maknite s vatre te ostavite sa strane da se malo ohladi.
U smjesu zatim miksajući dodajite jedno po jedno jaje te na kraju žlicu brašna.
Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite približno 25 minuta na 190 stupnjeva.
Neka se torta ohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je nježno izvadite i pustite da se potpuno ohladi. Torta će se spustiti kako se bude hladila, tako da vas to ne čudi.
Poslužite je s tučenim slatkim vrhnjem, sladoledom ili voćem.

Izvor: www.malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar