četvrtak, 23. travnja 2015.

Kako refleksologijom ublažiti bol u leđima

Bol u leđima je vrlo česta pojava koja se može ublažiti primjenom terapije refleksologije. Većina bolova u leđima je nespecifična i ne može se povezati s određenim događajem, kao što su ozljede. Ova se vrsta bolova u leđima često pojavljuje sporadično. Ali, bilo da je vaša bol u leđima povremena ili kronična, postoje tehnike refleksologije koje možete koristiti da biste postigli olakšanje, kako kratkoročno tako i dugoročno.


Metoda 1 – Refleksologija na stopalima
Tretirajte bol donjeg dijela leđa masažom refleksnih točaka na stopalima, cijelog područja oko vaše pete i gležnja, kao i unutarnjeg ruba vašeg stopala – refleksne točaka vaše kralježnice nalaze se uzduž unutarnjeg ruba vašeg stopala. Bol u gornjem dijelu leđa tretira se masažim ili pritiskom na na refleksne točke za ramena i gornji dio leđa, koje se nalaze pri vrhu vaših stopala neposredno ispod baze nožnih prstiju.


1

Usmjerite svoju pažnju najprije na vratnu kralježnicu. Refleksne točke kralježnice slijede liniju unutarnjeg ruba vašeg stopala; ovi refleksne točke nisu na gazištu vašeg stopala

Uhvatite svoje desno stopalo svojom lijevom rukom i koristite svoj desni palac kako biste tretirali reflekse kralježnice koje se nalaze uz unutarnji rub vašeg stopala, od vrha palca pa sve do gležnja.
Počevši na pete, pritišćite palcem čvrsto u kožu i krećite se tako cijelom dužinom vašeg stopala, kako biste bili sigurni da ste pritisnuli svaku refleksnu točku.



2

Tretirajte svoj išijasni živac. Refleksi za išijasni živac nalaze iza kosti gležnja i nastavljaju se u ravnoj liniji oko 10 cm. Išijas izaziva žestoku bol niz nogu, jer su živci komprimirani, a što se može dogoditi zbog niza čimbenika. Tretiranjem ove refleksne točke će poboljšati dotok krvi u tom području. Tretiranje refleksa išijasnog živca svaki dan nekoliko minuta je sjajan način da se spriječi bolno stanje išijasa.


3

Pobrinite se za bol u gornjem dijelu leđa primjenom refleksologije na točkama koje zu povezane s gornjim dijelom leđa i ramenima.

Pritiskajte palcem područje neposredno ispod baze nožnih prstiju, prvo pri dnu, a zatim na vrhu stopala.
Kada radite na tabanima, možete pritisnuti svoje prste duboko u te refleksa.
Refleksne točke za ramena i gornji dio leđa koje se nalaze na vrhovima stopala s gornje strane zahtijevaju nježniji dodir, jer je to područje više koščato i osjetljivije.
Metoda 2 – Refleksologija na rukama
Koristite refleksologiju ruke, kad god je to prikladnije od primjene refleksologije stopala ili ako su vam stopala na bilo koji način ozlijeđena ili inficirana.

670px-Relieve-Back-Pain-Through-Reflexology-Step-4


1

Tretirajte refleksne točke vaše kralježnice pritiskom palca duž vanjskog ruba dlana. Radite to na desnoj ruci, a zatim se prebacite na lijevu.


2

Tretirajte reflekse koji odgovaraju vašim ramenima primjenom pritiska na područje neposredno ispod svog malog prsta, pri vrhu i niže prema dlanu.

Uvijek radite na refleksnim točkama na obje ruke; refleksi lijevog ramena su na dnu malog prsta lijeve ruke, a za desno rame na desnoj ruci.


Izvor: www.dnevni.rs











Nema komentara:

Objavi komentar