ponedjeljak, 20. travnja 2015.

Kinder Pinguinić



Sastojci    
kore
  • 10 svježih jaja      
  • 200 g šećera      
  • 2 paketića vanilin šećera      
  • 5 žlica baby griza (pšenična krupica)      
  • 5 žlica brašna      
  • 5 žlica gorkog kakaa      
  • 5 žlica bagremovog meda      
  • 1 žličica praška za pecivo      
  • prstohvat soli      
  • 50 ml mlijeka      
  • 270 ml ulja     
fil    
  • 700 ml slatkog vrhnja      
  • 1 paketić želatine      
  • 50 ml mlijeka      
  • 2-3 žlice bagremovog meda      
  • pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)     
  • 1. glazura (za fil)      
  • 120 g čokolade za kuhanje      
  • 70 g maslaca      
  • 1 žlica vode     
  • 2. glazura (na kolaču)      
  • 220 g čokolade za kuhanje      
  • 100 g maslaca      
  • 3 žlice ulja      
  • 1 žlica vode      
  • 1 žličica meda 
Priprema 
 1     Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.    
2     Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.    
3     Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta.    
4     Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.    
5     Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje.    
6     Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.    
7     Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.    
8     U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.    
9     Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.    
10     Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.    
11     Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.


Izvor :www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar