četvrtak, 16. travnja 2015.

Najzdravija biljka na svijetu: MORINGA čuva od svake bolesti

Vrhunski antioksidant svemogućih svojstava, koristan je kod dijabetesa, regulacije krvnog pritiska, gubitka energije i težine, za čišćenje debelog crijeva i crijevnih poremećaja, a pokazao se i kao efikasno pomoćno sredstvo kod najtežih bolesti
Ovo čudesno drvo snabdijeva organizam raznovrsnim hranjivim materijama u netoksičnoj formi i u kombinacijama koje tijelo lako može da asimiluje i svari
Moringa je savršena prirodna hrana koja po svojim nutritivnim svojstvima prevazilazi sve druge biljke, a pogodna je i u ishrani dijabetičara tipa 1 i 2. Sadrži  više od devedeset vitamina i hranjivih materija i osamnaest od dvadeset poznatih amino-kiselina koje su neophodne tijelu, uključujući i svih osam esencijalnih koje ne možemo da sintetišemo i moramo da ih uzimamo putem hrane.

moringa

Zeatin, sastojak moringe, vrhunski je antioksidans moćnih svojstava – tri puta jači od aronije i dva puta jači od asai berija.
Ova moćna biljka korisna je kod dijabetesa, regulacije krvnog pritiska, energije i težine, neuhranjenosti, lupusa, čišćenja debelog crijeva i crjevnih poremećaja, različitih upala i drugih promjena na koži. Pokazala se efikasno i kao pomoćno sredstvo kod najtežih bolesti. Mnogi korisnici potvrđuju njenu djelotvornost kod čireva, ulcera, reumatoidnog artritisa, osteoporoze, impotencije, menstrualnih tegoba, groznice, glavobolje…
Zbog svog bogatog sadržaja željeza utiče na formiranje hemoglobina i mioglobina. Naučnici su takođe uočili da moringa sadrži jedinstvena jedinjenja koja pomažu u čišćenju jetre od toksina. Silimarin, flavonioid koji se nalazi u moringi, smanjuje uticaj hepatoksina na jetru i poboljšava njenu otpornost.
Indijski naučnici su utvrdili da aktivne materije u moringi uzrokuju njeno antibeakterijsko djelovanje. Istraživanja su potvrdila da sok lista moringe može da bude izuzetno djelotvoran protiv bakterije Pseudomonas aeruginosa, koja uzrokuje bolesti i kod životinja i kod ljudi.
Prah moringe nas snabdijeva raznovrsnim hranjljivim materijama u netoksičnoj formi i u kombinacijama koje tijelo lako može da asimiluje i svari. Nije čudo što mnogi smatraju da je ovo drvo sposobno da sačuva život, bez obzira na tegobe sa kojima se srećemo.
Moć praha moringe
Po sadržaju nutrijenata Prah moringe sadrži:
15 x više kalijuma od banane,
10 x više vitamina A i 4 x više beta karotena od šargarepe,
25 x više željeza od spanaća,
6 x više cinka od badema,
5 x više dijetetskih vlakana od povrća,
6 x više amino-kiselina od bijelog luka,
50 x više B3 vitamina od kikirikija,
4 x više E vitamina od kukuruznog ulja,
1000 x više zeatina od bilo koje druge biljke.

Izvor: www.bhzoom.net

Nema komentara:

Objavi komentar