četvrtak, 30. travnja 2015.

Parfe sa malinama i borovnicama

Parfe sa malinama i borovnicama

Sastojci
Za parfe:

  • 2 cl likera
  • 2 kašike cveta lavande (čaj)
  • 3 žumanca
  • 1  pomorandža
  • 300 ml slatke pavlake

I još:
  • 250 g borovnica
  • 250 g malina
  • 50 g šećera
  • 4 kašike krokantnih musli sa suvim grožđem

Priprema:
1. U malu šerpu staviti čaj od cveta lavande, sipati liker i 3 kašike vode. Sve ovo kuvati na tihoj vatri oko pet minuta. Skinuti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kuvanu tečnost procediti kroz gustu cediljku, a proceđenu tečnost sačuvati.
2. Tečnost sipati u činiju, dodati jaja i šećer i penasto umutiti žicom nad parom odnosno posudom sa vodom koja ne treba da vri. Pomorandžu oprati, osušiti i ostaviti oko 10 minuta u zamrzivač. Istrugati koru pomorandže za jednu kašičicu.

3. Činiju skinuti sa pare, koru i sok od pomorandže umešati u jaja. Pavlaku čvrsto ulupati pa je umešati sa prethodno dobijenom smesom. Borovnice i maline oprati i ostaviti da se ocede. 200 g malina ispasirati u blenderu.
4. Sipati polovinu krema u čaše, pa preko sipati ispasirane maline, preko njih musli, pa borovnice. Dodati preostali krem, ukrasiti presostalim bobicama i ostaviti u frižideru pre služenja.

Ako vam se sviđa,podijelite ovaj recept sa prijateljima :)

Izvor: www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar