subota, 18. travnja 2015.

Pet idealnih balkonskih biljaka

Kad predveče izađete na svoju terasu, poželite da njoj pronađete izvor nove snage i osveženje nakon napornog radnog dana. Predlažemo vam pet biljaka koje će oživjeti svaki balkon a dovoljna im je njega koju mogu da im pruže početnici.


Svima nam je ponekad potrebna inspiracija. Ako ste iskusni ljubitelj cveća, možda ćete lako dopuniti ovu listu sa novih pet ili više balkonskih biljaka. Ali ako ste baštovan početnik i želite da se oprobate sa svega nekoliko saksija, mi vam predlažemo biljke s kojima ćete se rado upoznati i vrlo brzo sprijateljiti.


Phlox Purple Star

Floks ima mnoštvo očaravajućih varijeteta i ni sa jednim nećete pogrešiti. Međutim, “Purple Star” naročito pleni svojim kompaktnim rastom. Ova cvetnica blista u intenzivnoj crvenoj boji skoro cele sezone, od juna do oktobra.


Angel eyes Bicolor

Muškatla „Angel eyes Bicolor” laka je za negu i vrlo pouzdano cveta cele sezone. Ova nežna, žbunasta perena ističe se svojim zanimljivim dvobojnim cvetovima. Na toj muškatli će vam svi zavideti jer se zaista razlikuje od drugih.


Señorita Rosalita

Paukov cvet (Cleome spinosa) „Señorita Rosalita” ima dekorativne dugačke prašnike kojima ovaj egzotični cvet može da zahvali za svoje ime. Elegantna južnoamerička lepotica osetljiva je na hladnoću, ali ako počnete da je gajite u toplim uslovima, na leto će vam uzvratiti cvetovima opojnog mirisa


Sugar ‘n‘ Spice

Mirisni grašak „Sugar ‘n‘ Spice” je otporan na hladnoću i idealan za viseće saksije. Oduševiće vas bojama i kompaktnom strukturom. Ova biljka tako uredno raste da neće biti potrebno da je doterujete tokom sezone, a cvetovi mirišu isto tako slatko kao i visoki varijetet ove omiljene cvetnice.


Hibiscus syriacus

Hibiskus (Hibiscus syriacus) traži mnogo sunca da bi njegovi cvetovi bili bujni i raskošni, ali zato nema preterane zahteve kad je reč o zalivanju – izdržaće i malo sušnije periode. Ova žbunasta perena veoma brzo raste i lako se razmnožava. Ako ga zasadite u većoj žardinjeri, možete očekivati česte izdanke.

Izvor. www.my-garden-of-flowers.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar