petak, 17. travnja 2015.

Provodite više vremena s porodicom

Provodite više vremena s porodicom

Naučnici sve više ukazuju na manjak slobodnog vremena koji se reflektira na porodičnim odnosima.

Istraživanje provedeno u Americi prošle godine dokazalo je da druženje s porodicom ima pozitivan uticaj na našu osobnu sreću.

Igrajte društvene igre

Odvojite jedan dan u sedmici kada ćete se međusobno družiti i igrati društvene igre. Kroz ugodnu atmosferu i nekoliko finih grickalica za djecu možete organizirati uspješno druženje i za djecu i za odrasle.

Priredite filmsku večer

Raspitajte se među porodicom koji film bi željeli pogledati i odredite jedan dan kada ćete to učiniti. Otiđite zajedno u kino ili priredite filmsku večer u svom domu. Možete gledati crtiće s djecom ili trilere s odraslima. Ako niste ljubitelj filmova, priredite večer na kojoj ćete gledati stare porodične video snimke ili fotografije. To će vas vratiti par godina unazad i ponovo vas zbližiti.

Organizirajte piknike

Organizirajte druženje na livadi, u parku ili u vlastitom dvorištu. Pripremite sendviče za cijelu porodicu, a sa sobom ponesite i nekoliko društvenih rekvizita. Igrajte mali nogomet, badminton ili odbojku. Boravak u prirodi pomoći će vam da se bolje opustite i ostvarite bogatiju komunikaciju s porodicom. Ko kaže da samo skupa putovanja ostaju u lijepom sjećanju?

Ljetujte zajedno

Ako imate veliku porodicu koja već duže vrijeme ne živi u istom mjestu, organizirajte zajedničko ljetovanje. Raspitajte se među članovima koje bi mjesto željeli posjetiti i provedite porodično ljetovanje zajedno.

Izvor: www.cazin-danas.com

Nema komentara:

Objavi komentar