srijeda, 29. travnja 2015.

Svaki gutljaj ovog finog soka od jabuke “prži” salo!

Pripremljeni sok stavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tijekom dana kad god poželite.

SOK_I_JABUKE

Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenju želju za ugljikohidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta potičući tako pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor ako želite izgubiti kilograme. Upotrebom cimeta lučimo inzulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage.
Uzimanjem samo pola žličice cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg kolesterola, pokazala su istraživanja. Također, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje triglicerida. Kombinacijom jabuke i cimeta odlično reguliramo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.

Sastojci:

– 1 jabuka
– 1 štapić cimeta (ili 1 žličica cimeta u prahu)
– oko 1,5 do 2 litra prokuhane vode

Priprema:

Izrežite jabuku na šnite, dodajte štapić cimeta (ili 1 žličicu cimeta u prahu) i zalijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuhane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tijekom dana kad god poželite.

Izvor: dnevno

Nema komentara:

Objavi komentar