ponedjeljak, 20. travnja 2015.

TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM



Sastojci
    tijesto
  •      ca. 600 g brasna
  •      40 g svjezeg kvasca
  •      300 ml mlijeka
  •      50 ml ulja
  •      so


    fil
  •      350 g fasiranog mesa
  •      1 glavica crnog luka
  •      1 svjeza paprika
  •      1 paradajz
  •       persun
  •       so, vegeta, paprika, biber
  •      ko voli moze dodati ljute papricice
  •      50 ml ulja

Priprema
    Rastopite kvasac u malo mlijeka.
    Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
    Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
    Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
    Ostavite da stane 1 sat.
    Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
    Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
    Od tijesta napravite 12 kolacica.
    Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
    Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
    Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
    U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
    Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
    Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu

    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar