ponedjeljak, 27. travnja 2015.

VOĆNI UŽITAK BEZ PEČENJA GOTOV ZA TREN



Recept za kalup promjera 35×20 cm. 

Sastojci :
Podloga 1 pakung piskot keksa oko 300 ml. vode svjeze otisnuti sok od narande Krema 600 ml. mlijeka 150g. secera 2 vrecice praska za puding od vanilije 2 vrecice vanilin secera prstohvat soli 200 g. butra Vocni preljev 700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl 2 vrecice vanilin secera po potrebi secera 6 listova zelatine 

Priprema :
Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup. Za kremu skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni buter. Kremu sipajte na piskote . Istucite holla slag te ga ravnomjerno premazite na kremu. Kolac stavite u hladnjak . Voce operite i ocistite te ga pirirajte sa mikserom da dobijete gustu kasu. U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako. Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu. Dobro promijesajte te prelijte na holla slag. Dobar tek!!!!

Izvor: www.malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar