Sastojci
6 jaja
15 dkg šećera
20 dkg maslaca
15 dkg kakaa
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
1 l vrhnja za šlag
40 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit:
Žutanjke istući sa maslacom i šećerom a zatim dodati kakao, brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke posebno istući u čvrsti snijeg i lagano dodati u smjesu sa žumanjcima.Peći na 180 °C cca 15-20 min.
Biskvit možemo a i ne moramo premazati sa mlijekom i rumom ili s mlijekom i slojem otopljene marmelade. U ovom dijelu se možete igrati s okusima i dodati ono što vama paše. Isto se može u biskvit dodati malo soka od naranče i korice od naranče za one koji vole spoj naranče i čokolade.
Krema:
Vrhnje zakuhamo na laganoj vatri dodamo čokoladu.Kuhamo dok ne dobijemo homogenu smjesu.
Kremu malo ohladimo i prelijemo po ohlađenom biskvitu. Kad se krema ohladi, kolač stavimo u frižider na par sati da se krema dodatno stisne.
I to je to… Dobar tek!
Ne zaboravite podijeliti ovaj post sa svojim prijateljima :)
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar