subota, 2. svibnja 2015.

KOLAČ NA METRE: JEFTIN I IZDAŠAN DESERT, RECEPT IZ KNJIGE 'JUGOSLAVENSKI KOLAČI' IZ 1987.



Sastojci:

Za biskvit:
  • 25 dag brašna,
  • 20 dag šećera,
  • 4 jaja,
  • 2 žlice kakaa,
  • 1,5 dl ulja,
  • 1,5 dl vode,
  • 1 prašak za pecivo,

Za kremu:
  • 25 dag šećera u prahu,
  • 25 dag margarina,
  • 3 dl mlijeka,
  • 1 puding od vanilije,


I još:
  • 1 rebročokolade za kuhanje,

Priprema:

Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv.
Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar