Lagani kolač sa breskvama
Sastojci
110 g putera,
12 kašika šećera,
4 jajeta,
4 kašike kisele pavlake,
narendana kora jednog limuna,
1 kašičica ekstrakta vanile,
prašak za pecivo,
12 kašika brašna,
6-7 srednjih breskvi,
10 kašika šećera (za belanca)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni i podmažite okrugli pleg prečnika 26 santimetara. U večoj činiji izmutite puter i 12 kašika šećera, pa u to dodajte 4 žumanceta (belanca sačuvajte sa strane). Zatim dodajte pavlaku, koru limuna i vanilu. U drugoj činiji kratko promešajte brašno sa praškom za pecivo, pa sjedinite suve i mokre sastojke u jednu činiju. Testo sipajte u podmazani pleh, pa preko njega poređate parčiće oljuštenih breskvi.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Izvadite kolač iz rerne, stavite odozgo belanca, pa vratite da se peče jo 20 minuta.
naxi.rs
Nema komentara:
Objavi komentar