ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Lagani kolač sa breskvama



Sastojci


110 g putera,

12 kašika šećera,

4 jajeta,

4 kašike kisele pavlake,

narendana kora jednog limuna,

1 kašičica ekstrakta vanile,

prašak za pecivo,

12 kašika brašna,

6-7 srednjih breskvi,

10 kašika šećera (za belanca)




Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni i podmažite okrugli pleg prečnika 26 santimetara. U večoj činiji izmutite puter i 12 kašika šećera, pa u to dodajte 4 žumanceta (belanca sačuvajte sa strane). Zatim dodajte pavlaku, koru limuna i vanilu. U drugoj činiji kratko promešajte brašno sa praškom za pecivo, pa sjedinite suve i mokre sastojke u jednu činiju. Testo sipajte u podmazani pleh, pa preko njega poređate parčiće oljuštenih breskvi.



Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Izvadite kolač iz rerne, stavite odozgo belanca, pa vratite da se peče jo 20 minuta.


naxi.rs

Nema komentara:

Objavi komentar