petak, 8. svibnja 2015.

Lako za napraviti: Milka torta bez pečenja

torta

Danas donosimo odličan i jednostavan recept koji će svi voljeti: Milka torta bez pečenja koju možete napraviti za samo pola sata!

Sastojci:

1 l mlijeka (vrsta mlijeka po želji)
10 žlica smeđeg šećera (smanjiti količinu ukoliko je mlijeko zaslađeno, npr rižino)
3 pudinga od vanilije
300 grama mliječne čokolade (za ovaj recept ide Milka, a vi stavite koju želite)
100 grama bijele čokolade (Milka ili neka druga)
500 ml slatkog vrhnja
keks po želji (oko 200 gr, dobro ide Petit Beurre ili Plazma)
Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.

Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Keks (plazma i petit beurre su popularni za ovaj recept) namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

Tortu možete dekorirati po želji.

U slast!

minimagazin.info

Nema komentara:

Objavi komentar