srijeda, 6. svibnja 2015.

Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca

Ovaj čokoladni kolač bez jaja i mlijeka idealan je i za vegane

Nemate u hladnjaku ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome možete napraviti prefini, sočni kolač – uz ovaj jednostavni recept

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser
Sastojci:
1 i pol šalica oštrog brašna
3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
1 šalica šećera
1 žličica sode bikarbone
Pola žličice soli

1 žličica alkoholnog octa
1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
5 žlica biljnog ulja
1 šalica vode

Upute za pripremu:
1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. 

2. Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka. 

3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje. 

4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu. 

5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.

6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.

Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar