četvrtak, 28. svibnja 2015.

Šnicle od faširanog mesa i krompira

Ko ne voli faširane šnicle? Isprobajte ovaj recept koji je drugačiji od ostalih, a vrlo ukusan i zasitan.


Šnicle od faširanog mesa i krompira


Priprema     15 min
Kuhanje      1 h 30 min
Broj porcija    8
Težina         Srednje




Sastojci
500 gr faširanog mesa
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji


















Način pripreme

Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.
Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.
 

Nema komentara:

Objavi komentar