utorak, 29. prosinca 2015.

EVO KAKO VAM MOGU SKINUTI NOVAC SA KREDITNE KARTICE, bez da je i dotaknu!


























U šoping centrima i na željezničkim stanicama u posljednje vrijeme pojavila se nova vrsta krađe novca sa bankovnih kartica

Lopovi upoznati s novom tehnologijom bez mnogo muke mogu pokrasti vaše podatke sa platnih i kreditnih kartica, bez da ih i dotaknu.
Sve što je potrebno jeste da lopov sa RFID čitačem, koji otkriva radiofrekvenciju, bude udaljen od vas 15 centimetara. To mu omogućava “skidanje” podataka s vaše kartice dok je ona još u vašim rukama i naizgled zaštićena.

ABC7 I-Team otkrio je da se ovaj novi način digitalne prevare najlakše primjenjuje na tzv. “wave and pay” karticama.

– Potrebni uređaji za sprovođenje ove prevare su veoma pristupačni i mogu se vrlo lako pronaći na Internetu, naglasio je Dejvid Brajan, stručnjak za bezbjednost kompanije Trastvejv, javlja Daily Mail.

Ako se čitač nalazi u granicama dometa tokom plaćanja “wawe and payom”, on automatski može uhvatiti signal koji emituje kartica u svega nekoliko sekundi. Informacije koje čitač “pokupi” mogu se koristiti pomoću uređaja koji košta između 300 i 400 dolara, a koji kopira kreditne kartice.

Kompanija “Norton” ističe da se očekuje kako bi ove godine čak 70% kreditnih kartica moglo biti podložno ovom novom načinu digitalne krađe, zato treba biti na oprezu.

Nema komentara:

Objavi komentar