petak, 25. prosinca 2015.

Faširane šnicle



























Sastojci:
500 gr mešanog mlevenog mesa
2 kriške starog hleba ( dan – dva )
malo mleka, oko 50 ml
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
na vrh kašičice bibera
1 kašika suvog začina
1 jaje
4 – 5 kašika prezle

Priprema:
Izmrviti hleb i naliti mleko pa rukom izgnječiti.
U drugu posudu staviti meso, mleveni crni luk, beli luk i začine ( mogu se dodati još neki, po želji ).
Dodati hleb i jaje pa rukama izmesiti.
Ostaviti malo u frižideru 15 – 30 minuta, zavisno koliko imate vremena.
U tiganj sipati ulje, ni malo ni previše, “s’prsta”.
Ostaviti da se zagreje, ne na najjače, malo slabije.
Oblikovati rukom faširke i uvaljati svaku u prezlu pa staviti da se peku ravnomerno sa obe strane.

Poslužiti tople. Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar