petak, 25. prosinca 2015.

NEPEČENI KOLAČ SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA ZA POLA SATA




















Sastojci
·         1 Cheesecake Dolcela By Podravka
·          1 žlica kakaa
·          3 žlice mlijeka
·          60 g maslaca
·          350 ml mlijeka
·          300 g svježeg sira (mascarpone)
·          150 g čokolade


Priprema
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u hladnjak na 20 minuta.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.

Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
Posluživanje
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar