četvrtak, 31. prosinca 2015.

PROČITAJTE: Da li i vi mislite da ste atraktivnija djevojka od svoje najbolje drugarice?
























Iako u današnjem svijetu mnoge žene kubure sa slikom o svom tijelu i samopouzdanjem uopšte, vjerovali ili ne, više od polovine smatraju da su ljepše i atraktivnije suprotnom polu nego što je to njihova najbolja prijateljica.

S obzirom na to da je na zlatnoj jabuci pisalo “najljepšoj” sve tri boginje bile su toliko sujetne da nijedna nije htjela da prizna da zlaćana voćka možda ipak ne pripada njoj.

Zato su pozvale mlađahnog Parisa da bude nezavisni sudija i procijeni koja je od njih najljepša. Neiskusnog momka sve tri su pokušale da podmite: Hera bogatstvom i kraljevstvom nad Europom i Azijom, Atina mudrošću i ratničkom slavom, a Afrodita obećanjem da će se u njega zaljubiti najljepša smrtnica na svijetu.

Umjesto da bude mudar i raskrinka Eridino trik-pitanje, Paris je popustio pred korupcijom i opredijelio za ljubav i ljepotu, otelotvorenu u ženi za koju se ispostavilo da je udata za Menelaja – Spartanku Helenu. Oteo ju je, Atina i Hera su se razljutile izborom mladića, i tako su, iz čistog bijesa zbog povrijeđene sujete, zakuhale Trojanski rat.

Stvar je u tome što je svaka žena lijepa i trebalo bi sebi da je najlepša! Ali, eto, kad je u pitanju taština, ni do dana današnjeg stvari se nisu promijenile.

Novo istraživanje otkrilo je da većinu žena ne treba uvjeravati u to da su lijepe, jer već vjeruju da su atraktivnije od svojih najboljih prijateljica. Prema anketi sprovedenoj na 3,306 žena putem mobilne aplikacije za upoznavanje “Skout” to misli čak 62 posto dama.

A čini se i da, što su starije, pripadnice nježnijeg pola postaju sve samouvjerenije. Pa su tako žene najviše sigurne u sebe u svojim pedesetim, a 64 odsto žena u tim godinama uvjereno je da su privlačnije od svojih drugarica, prenosi Index.

Zapravo, sve je stvar percepcije. To je vjerovatno zato što sliku o sebi stvaramo u mlađim danima, a čak i kad krenemo da starimo, ostaje nam iluzija da se ništa nismo promijenili. To je, uostalom, glavni razlog što se često šokiramo kad gledamo svoje stare fotografije.

Ljudi se mentalno fokusiraju na dobre stvari vezane za svoj izgled i bivaju iznenađeni kada shvate da se stvarnost ne podudara sa tom predstavom. Ali, to ne mora nužno da bude loša stvar, jer predstavlja veliki podsticaj za naše samopouzdanje.

Doduše, postoji i velika šansa da počnemo da se osjećamo loše onda kad nam neko ukaže na stvarno stanje stvari.

A tu je i činjenica da vaša najbolja drugarica najvjerovatnije misli da je atraktivnija od vas. I, svima dobro, zar ne?

Nema komentara:

Objavi komentar