srijeda, 30. prosinca 2015.

Snježne loptice: Lagane božićne `slatkice` za koje ne treba pećnica!























Božćni kolači, keksići i druge slastice neizostavan su dio blagdana, a kako biste ovaj Božić obogatili jednom novom slasticom donosimo vam recept za snježne loptice koje se ne peku, a osvajaju bogatim okusom badema. Ove božićne kolačiće lako je pripremiti, a u pripremi mogu vam se pridružiti i djeca. Snježne loptice posebne su i zbog toga jer su veganske, odnosno u receptu se ne koriste namirnice životinjskog porijekla

Sastojci za 18 snježnih loptica:

-    190 do 200 grama blanširanih badema
-    0,8 dcl tople vode
-    1 žlica amareto ekstrakta
-    1 žlica otopljenog kokosovog ulja (ili nekog drugog biljnog ulja)
-    2 žlice agave
-    ¼ žličice soli
-    10 dkg bademovog brašna
-    260 g šećera u prahu

Priprema:

1.    Blanširane bademe stavite u posudu i polijte ih toplom vodom. Ostavite ih da se moče 2 sata kako bi omekšali.

2.    Ocijedite bademe i stavite ih u mikser zajedno s ekstraktom amareta, kokosovim uljem, agavom i soli.

3.    Miksajte na jakoj snazi oko 2 minute, odnosno dok mješavina ne postane gusta pasta.

4.    Prebacite u posudu, dodajte bademovo brašno i dobro umijesite. Koristeći žlicu oblikujte loptice željene veličine, a zatim obilno uvaljajte u šećer u prahu. Umjesto šećera u prahu možete koristiti i kokos.

5. Loptice posložite na papir za pečenje i pustite ih da odstoje 30 minuta kako bi očvrsnule.

6.    Snježne loptice poslužite odmah ili ih stavite u posudu koja ne propušta zrak i držite u hladnjaku.

Nema komentara:

Objavi komentar