subota, 23. siječnja 2016.
STARI PROVJERENI RECEPT: Pripremite najukusnije MANTIJE kakve niste probali do sada!
Ovo je mojim ukućanima najdraža pita i često je na našoj trpezi…
Sastojci
500 grama brašna
2 kašike ulja
so
voda
Fil:
5oo grama mljevenog mesa
glavica crvenog luka
so
biber
Zaljev:
jogurt
bijeli luk
Priprema
Za mantije tijesto zamijesite isto kao za burek i ostale pite. Podijelita ga na dvije jufke, premijesite i ostavite na pola sata da odstoje. Razvijete jednu jufku, malo je namastite uljem i razvučete. U meso stavite so, biber i sitno sjeckani luk.
Na duže strane jufke stavljate meso ali u razmaku. Jufke srolate sa jedne i druge strane kao i burek, razdvojite jufke nožem i onda na mjestima gdje nema mesa ili rasječete nožem ili kidate rukom pa te krajeve podvijete sa jedne i druge strane. Mantije redate u tepsiju iz sredine.
Kad završite obadvije jufke, pomastite mantije i pecite ih oko 3o minuta na 25o stepeni. Kad su pečene prelijete ih jogurtom u koji ste dodali sitno sjeckan bijeli luk i još na kratko vratite u rernu.
Izvor: tortekolaci.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar