subota, 23. siječnja 2016.

STARI PROVJERENI RECEPT: Pripremite najukusnije MANTIJE kakve niste probali do sada!






















Ovo je mojim ukućanima najdraža pita i često je na našoj trpezi…

Sastojci

500 grama brašna
    2 kašike ulja
    so
    voda
Fil:

5oo grama mljevenog mesa
    glavica crvenog luka
    so
    biber
Zaljev:

jogurt
    bijeli luk
Priprema

Za mantije tijesto zamijesite isto kao za burek i ostale pite. Podijelita ga na dvije jufke, premijesite i ostavite na pola sata da odstoje. Razvijete jednu jufku, malo je namastite uljem i razvučete. U meso stavite so, biber i sitno sjeckani luk.

Na duže strane jufke stavljate meso ali u razmaku. Jufke srolate sa jedne i druge strane kao i burek, razdvojite jufke nožem i onda na mjestima gdje nema mesa ili rasječete nožem ili kidate rukom pa te krajeve podvijete sa jedne i druge strane. Mantije redate u tepsiju iz sredine.

Kad završite obadvije jufke, pomastite mantije i pecite ih oko 3o minuta na 25o stepeni. Kad su pečene prelijete ih jogurtom u koji ste dodali sitno sjeckan bijeli luk i još na kratko vratite u rernu.

Izvor: tortekolaci.info

Nema komentara:

Objavi komentar