Sastojci:
200 g kukuruznog jestivog škroba – gustina
120 g glatkog brašna
200 g maslaca sobne temperature
60 g šećer
1½ žličica praška za pecivo
300 g dulce de leche
kokosovo brašno za posipanje
Priprema:
Prosijati brašno i gustin zajedno. Umutiti maslac dok ne bude pjenast pa dodati prstohvat soli i šećer, te ponovno mutiti. U smjesu maslaca i šećera, dodati mješavinu brašna i prašak za pecivo te umiješati drvenom kuhačom. Sjediniti što je
brže moguće, da smjesa postane glatka – paziti da je ne izmiješate previše. Dodati jednu veliku žlicu hladne vode, ako je potrebno.
Umotati tijesto u prozirnu foliju i ostaviti ga da odmara u frižideru 30 minuta. Kada je tijesto gotovo, razvaljati ga na debljinu 4-5mm te ga rezati okruglim kalupom promjera 6mm.
Krugove stavljati na silikonsku podlogu za pečenje ili lim obložen papirom za pečenje. Ostatke tijesta također razvaljati i rezati krugove dok ne potrošite kompletno tijesto. Keksiće prije pečenja ostaviti sat vremena u hladnjak. Zagrijati pećnicu na 180°C, peći keksiće 8 minuta, a zatim ih izvaditi i pustiti da se potpuno ohlade. Vrećicu za ukrašavanje napuniti dulce de lecheom i napraviti dva kruga po keksiću te ga prekriti drugim keksićem da se spoje.
Uvaljati keksiće u kokosovo brašno koje će se zalijepiti za punjenje. Čuvati u zatvorenoj kutiji u frižideru…
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar