subota, 23. travnja 2016.

JAFFA TART

JAFFA TART





“Nemoguće je tačno odrediti trenutak rađanja prijateljstva. Kao što postoji kap koja prepuni sud kad ga punite, tako nakon niza prijatnih gestova postoji onaj koji vam prepuni srce.

SASTOJCI
Prhko tijesto
• 220 g brašna
• 110 g hladnog maslaca
• 50 g šećera u prahu
• 1 žumanjak
• ribana korica jedne naranče
• prstohvat soli

Choco orange nadjev
• 600 ml mlijeka
• 2 pudinga čokolada-naranča
• 6 žlica šećera
• 50 g tamne čokolade (za kuhanje)
• 50 g maslaca

Žele od naranče
• 300 ml narančinog soka
• 2 žlice šećera
• 2 ravne žlice gustina

PRIPREMA
Pomiješajte brašno, šećer u prahu, sol i narančinu koricu. Dodajte na listiće rezan hladan maslac i žumanjak i umijesite prhko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.

Pećnicu ugrijte na 170C.

Tijesto razvaljajte i prebacite u namašćen i pobrašnjen kalup, izbockajte vilicom i pecite 15ak min. Ostavite da se prohladi dok pripremite nadjev.
Napomena: Za pečenje možete koristiti okrugli kalup za pite promjera 26-28 cm ili pravokutni kalup 12×25 cm – u tom slučaju će vam ostati nešto tijesta, koje možete zamrznuti i koristiti kad vam zatreba ili ga odmah iskoristite i napravite, uz ovaj pravokutni, još 6 okruglih mini tartića.

Puding i šećer razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte. U zavrelom mlijeku skuhajte puding, maknite s vatre i u vruće umiješajte čokoladu za kuhanje, a potom i maslac (najbolje mikserom da se sve fino sjedini). Tako pripremljen čoko nadjev izlite preko tarta. Ostavite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, a potom prebacite u hladnjak.

Šećer i gustin pomiješajte s par žlica narančinog soka, ostatak zakuhajte, pa ulijte razmućenu smjesu naranče, gustina i šećera. Kratko prokuhajte dok se ne počne zgušnjavati. Prelijte preko ohlađenog tarta i vratite u hladnjak da se žele stisne.

Prije posluživanja ukrasite pokojim jaffa keksom ili kandiranom narančom/koricom naranče.

Nema komentara:

Objavi komentar