utorak, 3. svibnja 2016.

GENIJALAN TRIK SA LIMUNOM: Probajte i vi!




















Opće je poznato da je limunovi sokovi izuzetno blagotvorni plodovi za naše zdravlje.
Proces čuvanja limuna je vrlo jednostavan:
Sastojci:
1 kašičice morske soli po limunu
4-6 organski limun
Sterilizirani staklenka s poklopcem

Upute:

Uklonite stabljike i narežite duboko X u svakoj od limuna
.
Odvojite limuna u polovicama , a zatim ga potpuno pospite u malo manje pola kašičice soli.

Prije stavljanja prvi limun u staklenku, prelijte sloj soli na dno, a zatim pritisnite soli ispunjene limuna na dno staklenke i ponovite s preostalim limunom.
Stisnite sve limun zajedno u posudu i dodajte malo više soli na vrhu limuna.
Zatvorite staklenku i ostavite ga za 2 ili 3 dana, ali trebali pritisnuti limun dolje svaki dan kako bi se osiguralo očuvanje.
Premještanje limun u hladnjaku i čekajte tri tjedna prije korištenja kako bi se omogućilo korica domaćeg u potpunosti kiseli.
Ako želite koristiti ih, isperite limun, ostrugati pulpe, odbaciti sve sjemenke i nasjeckajte. Oni se mogu čuvati u hladnjaku do 6 mjeseci.

Nema komentara:

Objavi komentar