subota, 11. lipnja 2016.

Boje za kosu su ispunjene sa 5000 vrsta kancerogenih hemikalija! Umjesto njih koristite OVO…





















Mnoge boje za kosu koje koriste milijuni žena širom svijeta su povezani s rakom. Britanski znanstvenici kažu da setovi za bojenje kose i boje koje se koriste u skupim salonima predstavljaju potencijalni rizik za zdravlje i već su upozorili potrošače.

Da bi se formirao jedan od najmoćnijih kancerogenih spojeva poznatih čovjeku hemikalije u bojama za kosu mogu reagovati s duhanskim dimom i drugim zagađivačima u zraku.

Budući da više od trećine žena i jedan od deset muškaraca boji svoju kosu rizik je ogroman za veliki broj ljudi. Međutim, u kozmetičkoj industriji snažno osporavaju ove tvrdnje.

Koža može biti prožeta hemikalijama koje se mogu naći u bojama za kosu i ostati na glavi ili kosi čak i godinama nakon nanošenja boje.

Umjesto tih kancerogenih boja za kosu okrenite se prirodnim metodama

Kako koristiti kafu za boju kose

Dobit ćete željeni sjaj, sjenu, pa čak i promicati rast kose pomoću ove jednostavne prirodne smjese od kafe. Kafa doista pomaže kod rasta kose prema studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Dermatology u januaru 2007. godine.

Pripremite stvarno jaku organsku kafa, po mogućnosti espresso. Neorganska kafa najvjerojatnije sadrži neke dodatne hemikalije. Neka se vaša kafa ohladi.

2 kašike zrna organske kafe i 1 šoljice hladne pripremljene kafe pomiješati i ostaviti malo da odstoji.

Nanesite smjesu na kosu i ostavite oko sat vremena. Bez ikakve štete dat će vašoj kosi lijepu boju čokolade.

Jednostavno ispiranje kafom

Šamponirajte vašu kosu, a zatim ulijte kafu preko kose. Ostavite 20 minuta. Za ispiranje kafe iz svoje kose koriste jabučni ocat. Zatim ga isperite toplom vodom.

Ponovite isti postupak nekoliko dana u nizu kako bi se omogućilo da kafa prodrije u vlasi vaše kose, ako ne vidite željene rezultate odmah.

To je vrlo prirodno, a ne šteti vam, te bi svakako trebali probati!

Nema komentara:

Objavi komentar