petak, 10. lipnja 2016.

Izgubili ste volju za životom? Pogledajte priču ove djevojke koja godinama ne može da ide u WC!




















U životu postoje stvari, o kojima ljudi jednostavno ne žele da pričaju! Međutim, 32-godišnja Kristal Miler iz Australije odlučila je da sa čitavim svijetom podijeli priču o sebi…

Ona pati od užasne bolesti o kojoj je i dalje tabu govoriti. Kada je napunila 15 godina, saznala je da ima Kronovu bolest. Radi se o hroničnom oboljenju digestivnog trakta, koji za posljedicu ima bol u stomaku, dijareju i veoma bolno pražnjenje crijeva.

Kristalin život pretvorio se u pravi pakao. Konstantno je bila umorna, čak i ako je spavala po 15 sati dnevno. Svaki obrok bio je ogromno mučenje, jer je stalno morala da trči u WC, plašeći se da se ”nezgoda” ne desi za stolom. Trčala je do toaleta i po šest puta za sat vremena.

Svoju bolest opisuje kao konstantan osjećaj trovanja hranom. Trebalo joj je puno vremena da prihvati sve ovo!  Kada je napokon došao i taj trenutak samopriznanja, odlučila je da svojim primjerom podrži i ostale ljude sa ovim problemom.


Ali, problemi se nisu završavali. U svojoj 22. godini, stvari su postale toliko loše, da je Kristal morala hiruški da ukloni veliki dio crijeva. Za pražnjenje oganizma, na stomaku se nalazila rupa, koja je povezana sa malom kesom.

Vremenom, Kristal se umorila od konstantnog skrivanja te kese na njenom tijelu i odlučila da je pokaže cijelom svjetu…



Naučila je da živi sa Kronovom bolešću i voli svoj život! Za Kristal je veoma bitno da svojom porukom druge ubjedi da se nemaju čega stidjeti!

”Niko ne vidi s*anje sa kojim mi živimo! Imamo prava da budemo ljuti. Ali, mi i dalje možemo da budemo seksi, čak i bez ”zadnjih vrata”. Dolaze vremena kada nam je loše, ali moramo ustati i nastaviti dalje” rekla je Kristal.

Nema komentara:

Objavi komentar