utorak, 14. lipnja 2016.

Iznenađujući VITAMIN koji zaustavlja rast stanica RAKA! Trebamo ga više nego što liječnici kažu!





















Medicinski istraživači su došli vrlo blizu najnovijih otkrića o ovom vitaminu, iako oni neće tvrdriti da su pronašli lijek za rak.

Dovoljno vitamina D ne unosi oko 70% američke djece i oko 75% odraslih u svom svakodnevnom životu. Zdrav suradnik za opće zdravlje i njegov unos čak može biti karika koja nedostaje u borbi protiv raka.

Postoje mnogi znakovi da osoba ne unosi dovoljno D vitamina, a jedini način da se potvrdi manjak vitamina D je test krvi.

Zajednički pokazatelji nedostatka vitamina D su:

Depresija
Bol u kostima
Slabost mišića
Teška astma, osobito kod djece
Kognitivne smetnje, osobito u starijoj odrasloj
Prekomjerno znojenje – znojenje koji se pojavljuje bez fizičkog napora
Hronična bol
Postoje mnoge studije koje objašnjavaju kako vitamin D pomaže protiv raka iako nije potvrđeno. Istraživanje koje je proveo dr Cecdric Garland pokazalo je da kada je postignuta odgovarajuća razina vitamina D rizik pojedinca od raka dojke može se smanjiti za 50 posto!

Glavni posao Vitamina D je da apsorbira kalcij za stimulaciju rasta kosti. On također pomaže čak i izvan funkcije kardiovaskularnog sustava, autoimunog sustava i drugih tjelesnih sustava.

Masne ribe, mlijeko, jogurt, tuna, gljive, sok od naranče su najbolji izvor ovog vitamina iz hrane, a provođenje vremena na suncu je također odličan izvor vitamina D.

Nema komentara:

Objavi komentar