utorak, 14. lipnja 2016.

KUMINA LEDENA TORTA






































Sastojci
1 l mleka
250 gr šećera
2 kesice (20gr) želatina u prahu
400 gr šlaga u prahu

300 gr mlevene plazme
500 gr smrznutih malina
2 kesice (80gr) šlaga u prahu + mleko/ voda

Priprema

1.korak
Mleko i šećer zagrevati na laganoj vatri dok ne proključa.
Skinuti sa vatre i dodati želatin, predhodno pripremljen po upustvu sa kesice. Dobro promešati dok se sav želatin ne rastopi pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi (3-4h), a potom i u frižideru (3-4h).

2.korak
Nakon što se mleko dobro ohladilo i želiralo, umutiti ga mikserom, pa dodati prah za šlag. Nastaviti sa mućenjem dok se sve lepo ne ujednači i postane kremasto.

3.korak
U 2/3 smese dodati mlevenu plazmu (ili neki drugi keks), a u 1/3 dodati smrznute maline (ili neko drugo crveno voće).

4.korak
Dublju posudu ili tepsiju obložiti folijom pa sipati 1/2 smese sa keksom, zatim celu smesu sa malinama, pa na to preostalu smesu sa keksom.
DA OTKLJUČAŠ OSTALE KORAKE KLIKNI NA SLIKU ISPOD:

Nema komentara:

Objavi komentar