srijeda, 15. lipnja 2016.

Mjesec torti: Torta od Mascarpone sira i voća



























Torta za
koju vam treba 10-tak sastojaka i sat vremena za pripremu (nije uračunato
hlađenje), a izgleda lijepo i jaaaako je fina!
Sastojci za 15 osoba
Podloga
250 g integralnih keksa
140 g maslaca, omekšalog
Krema
450 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
2 učvrščivača za šlag (npr.
kremfix)
75 g šećera u prahu
Voćni
nadjev
1 limenka marelica ili breskvi
1 kompot od višanja
100 g borovnica
1 prozirni preljev za torte

Priprema
.
Kekse samljeti u multipraktiku, dodati omekšali
maslac, još malo miksati. Obruč za tortu promjera 24 cm lagano premazati
suncokretovim uljem, te ga položiti na pladanj na kojem ćemo servirati tortu.
Smjesu od mrvica i maslaca rasporediti po dnu, lijepo poravnati i staviti u
frižider da se stvrdne, nekih pola sata.
·    
Stući čvsto vrhnje za šlag, zajedno s kremfixom.
Dodati šećer, malo po malo. Mascarpone isto zasebno izmiksati, pa ga žlicu po
žlicu  umiksavati manjom brzinom u čvrsti šlag. Kremom premazati podlogu i
staviti na dva sata u frižider.
·    
Za  nadjev ocijedite voće iz kompota (sačuvajte
sok od marelice), pa ga dekorativno složite po torti.Preljev za torte
pripremite prema uputi s pakiranja, sa 250 ml sačuvanog soka , pa time lagano
prelijte voće. Po želji možete rub ukrasiti na suho preprženim listićima
badema. Do posluživanja držati u hladnjaku.

Nema komentara:

Objavi komentar