petak, 3. lipnja 2016.

Pravila sam na razne načine, ali od kada pravim ovu, za druge niko i ne pita: NAJBOLJA BAKLAVA!


























Sastojci

1 kg tijesta za baklavu
900 gr mljevenih oraha
200 gr sjeckanih oraha
200 g šećera
250 g putera
300ml ulja
Za agdu:

1 kg šećera
1 limun izrezan na kriške
oko 0,6l vode
Priprema

Istopite puter i pomiješajte sa uljem. Orahe promiješajte sa 200 g šećera. Pripremite veliku dublju tepsiju, dno premažite s malo masnoće i pospite šakom oraha, stavite list tijesta pa pospite s malo masnoće, pospite orasima i tako do kraja. Gornju premažite masnoćom.

Režite oštrim nožem u male rombove i prvo pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C pa smanjite na 150°C i sušite još oko 1h.

Kad je pečena, stavite kuhati agdu od navedenih sastojaka. Kuhajte da bude sirupasto. Prelijte baklavu i ostavite otkrivenu. Kasnije, nakon 10-12h, možete je držati  lagano pokrivenu krpom.

Nema komentara:

Objavi komentar