ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Razlozi zašto NIKADA nikada ne biste trebali bacati koru od lubenice























Lubenice održavaju vaše tijelo hidratiziranim, čiste toksični otpad iz tijela itd. Međutim, da li ste znali da kora lubenice također ima brojne zdravstvene beneficije?

Pogledajte neke od njih:

Povećava libido

Kora lubenice je odličan način da povećate libido. Zbog svoje visoke koncentracije citrulina, kora lubenice može prirodno povećati spolni nagon.

Dprinosi procesu zdravog mršavljenja

Kora lubenice je odličan izvor vlakana. Također vam može pomoći da izgubite težinu i spriječite prejedanje. Osim toga, kora ima diuretik svojstva koja vam mogu pomoći da eliminišete višak vode iz tijela.

Reguliše krvni pritisak

Lubenica kora je super za one koji pate od hipertenzije, jer ima sposobnost da reguliše nivo krvnog pritiska uklanjanjem viška vode.

Urinarni sustav

Kora ima sposobnost da spriječi infekcije urinarnog trakta. Također, to može očuvati normalnu funkciju bubrega, jer može povećati proizvodnju urina i držati urinarni trakt zdravim.

Sprečava rizik od raka

Likopen je još jedan izuzetno koristan spoj u kori lubenice. Brojne studije su pokazale da likopen može smanjiti rizik od razvoja raka prostate i do 34%. Kao snažan antioksidans, likopen također štiti i od drugih vrsta raka, koji napadaju želudac, gušteraču, debelo crijevo, jednjak i grlić materice.

Nema komentara:

Objavi komentar