srijeda, 15. lipnja 2016.
SLADOLED KOCKE KOJE MOŽETE SMUČKATI ZA 20 MINUTA
Kolač se prosto topi u ustima i veoma osvežava.
Za koru:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
1 žumance
Za fil:
6 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
750 ml mleka
250 g margarina ili putera
2 kesice vanilin šećera
Za prelivanje kore:
250 ml hladnog mleka
1 kesica vanilin šećera
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i dodati žumance, (žumanac dodajem, jer je kora sa žumancetom veoma mekana, a kora ostaje bela.
Smesu za koru preručiti u pleh (35X25cm) i peći na 200 C, oko 15 minuta....
Da otključaš ostatak teksta klikni na sliku ispod
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar