subota, 4. lipnja 2016.

U AMERICI SE RODILO LANE ČIJI JE IZGLED IZNENADIO SVE: IMA PLAVE OČI, ROZA NOS, ALI TO JE SAMO POČETAK PRIČE…
























Kada Hilary Powell krene da izađe iz svog dvorišta, odmah se začuje tužan krik. Visoki tonovi dolaze iz pravca dvorišta u kojem živi jedno neobično lane… Ima plave oči i rozi nos.

Ovo lane rođeno je nedavno na radno edukativnoj farmi Deer Tracks Junction u Cedar Springsu (Michigan, SAD), na kojoj pored drugih životinja, na velikom pašnjaku žive i jeleni. Dobilo je ime Zmaj, a o njemu uglavnom brinu Hilary i njen sin koji ima 19 godina.

S obzirom na to da je Zmaj rođen sa bijelim krznom na glavi i po nogama, majka ga je odmah poslije rođenja odbila, jer nije izgledao kao drugi njeni mladunci. Iako je i majka rođena sa genetskim deformitetom, sa istim bjelinama na tijelu, Zmaj nije uspio da joj se dodvori da i njega prihvati kao svog…

Prvih nekoliko noći Zmaj je proveo u kući sa devetnaestogodišnjim momkom koji ga je hranio na flašicu. Mladunče je brzo prohodalo i počelo samostalno da se kreće.
Zmaj je rođen sa bijelim krznom na licu, nogama i na stomaku, što bi mu kad odraste moglo znatno otežati sakrivanje u prirodi. Zbog toga je porodica odlučila da ga zadrži, jer kako kažu, na njihovoj farmi ima uslova za život koji su idealni za jelene. On bi se već u julu, kada ojača trebao pridružiti jelenima koji već žive na farmi.

Powellovi, Hilary i njen suprug Ken, inače imaju farmu gdje mogu da dođu djeca i odrasli i posmatraju životinje u obrazovne svrhe, ali i iz čiste ljubavi i znatiželje.

Nema komentara:

Objavi komentar