srijeda, 15. lipnja 2016.
Veganska čokoladna torta sa kokosom
BISKVIT
500 ml bademovom ili sojinog mlijeka
2 žličice jabučnog octa
2 žličice ekstrakta vanilije
120 ml biljnog ulja
280 g brašna
330 g smeđeg šećera
100 g Dolcela kakaa
2 žličice Dolcela praška za pecivo
prstohvat soli
UMAK
500 g smrznutih malina
100 g šećera
1 dcl soka od naranče
1 žlica Dolcela Gussnela
ŠLAG OD KOKOSA
4 * 450 ml limenka kokosovog mlijeka *
šećer u prahu
UKRAS
Dolcela kokosovo brašno
Svježe maline
BISKVIT
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremiti kalup promjera 26 cm tako da ga obložite papirom zašečenje a stranice premažete biljnim uljem i posipate kakaom.
U većoj posudi pomiješati bademovo mlijeko i jabučni ocat te pustiti par minuta da se kiseline aktiviraju. Dodati ulje i vaniliju te miksati ručno dok se ne spoji.
Dodati brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol. Pomiješajte suhe sastojke sa mokrima i dobro ih spojiti. Ulijati u kalup za pečenje i peći 30-35 minuta te napraviti test čačkalicom da vidite da li je gotovo.
Kada je pečeno ohladiti i prerezati na 3 kore.
UMAK
Maline odmrznuti te staviti u posudu sa šećerom- U soku od naranče otopiti gusnell te preliajti preko malina te na laganoj vatri zagrijati i miješati dok ne zgusne. Kad je umak zgusnuti pasirati preko cjedila da uklonite sve koštice ako vam smetaju. Pustiti da se ohladi.
KREMA
Otvorite limenke kokosovog mlijeka te uzmite samo čvrsti dio a prozirnu tekućinu bacite. Stavite sve što je čvrsto u mikser** te miksati dok se ne pretvori u šlag te dodavati jednu po jednu žlicu šećera u prahu dok ne postignete okus koji vam odgovara.
UKRAŠAVANJE
Jednu koru staviti na pladanj za posluživanje te prelijati sa malo umaka. Uzeti dvije žlice šlaga od kokosa te premazati i prelijati sa još malo umaka od malina. Isto napraviti sa drugim biskvitom te poklopiti sa zadnjim. Sa ostatkom kreme premazati cijelu tortu te ukrasiti po želji. Ja sam uzela kokosovo brašno te bočnu stranu torte sa time ukrasila. Na vrh sam stavila svježe maline.
Držite je u hladnjaku te izvadite van cca 15 minuta prije posluživanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar