subota, 17. prosinca 2016.

KROMPIRUŠA MOJE NANE: Ovo je najbolji i jedini recept koji će vam ikad trebati!





















Ovo je meni lično omiljena pita i pravim je vrlo često. Ovaj recept je zaista jednostavan a krompiruša svaki put ispadne savršena!

Sastojci

    600 gr brašna
    400 ml vode
    2 kašike ulja
    ½ kg krompira
    2 luka
    so, biber
    ulje

Priprema

Brašno umijesite sa vodom i sa 2 kašike ulja. Nakon što ste umijesili, ostavite tako da odstoji par sati, pa podijelite na dva dijela i premažite uljem. Ostavite da odstoji još par sati (što duže stoji to će tijesto biti bolje) pa razvucite što više tanje možete.

Uzmite krompir, ogulite i izrežite na sitne kockice pa pomiješajte sa također sitno sjeckanim lukom. Dodajte soli i bibera po vašem ukusu pa redajte na jufku. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.

Pitu pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar