nedjelja, 25. lipnja 2017.

BRZE ČOKOLADNE KOCKE


Sastojci

Biskvitna podloga

6 komada bjelanjaka

200 grama šećera

100 grama margarina otopljenog

120 grama brašna

2 kasike kakaa

Krema

30 grama želatine u prahu ( 3 paketića)

250 grama šećera u prahu

6 komada žumanjaka

3 rebra čokolade za kuhanje otopljene

8 decilitara slatkog vrhnja

Priprema
1.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
2.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
3.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
4.

Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
5.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar