nedjelja, 25. lipnja 2017.
BRZE ČOKOLADNE KOCKE
Sastojci
Biskvitna podloga
6 komada bjelanjaka
200 grama šećera
100 grama margarina otopljenog
120 grama brašna
2 kasike kakaa
Krema
30 grama želatine u prahu ( 3 paketića)
250 grama šećera u prahu
6 komada žumanjaka
3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
8 decilitara slatkog vrhnja
Priprema
1.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
2.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
3.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
4.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
5.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar