petak, 23. lipnja 2017.

CRNE STANGLICE


POTREBNI SASTOJCI:

5.jaja
10 zlica secera
150 mililitara mlijeka
5 zlica kakaa
5 zlica brasna
kesica praska za pecivo
Za fil:

150 mililitara mlijeka
10 zlica secera
100 grama kokosovog brasna
100 grama cokolade
250 grama margarina


NACIN PRIPREME:

Prvo za koru odvojite zumanca od bjelanca pa bjelanca pomijesajte sa pet zlica secera i umutite u cvrsti snijeg.

Zatim zumanca umutite sa pet kasika secera pa dodajte mlijeko,brasno,prasak za pecivo i kakao pa dobro izmijesajte.

Na kraju polako kasikom dodajte snijeg od bjelanca,izmijesati i izliti u podmazan pleh pa pecite oko 15-ak minuta na 200 stepeni.

Kada se kora ispece iskljucite u rernu ali ostavite tepsiju u njoj jos pet minuta .

Kada se kora ohladi presijecite je poprecno po pola.

Za fil zagrijati mlijeko i dodajte secer,kokosovo brasno i cokoladu,kada se sve fino ujednnaci i ohladidodajte margarin.

Umutite i premazite koru.

Nema komentara:

Objavi komentar