petak, 23. lipnja 2017.
CRNE STANGLICE
POTREBNI SASTOJCI:
5.jaja
10 zlica secera
150 mililitara mlijeka
5 zlica kakaa
5 zlica brasna
kesica praska za pecivo
Za fil:
150 mililitara mlijeka
10 zlica secera
100 grama kokosovog brasna
100 grama cokolade
250 grama margarina
NACIN PRIPREME:
Prvo za koru odvojite zumanca od bjelanca pa bjelanca pomijesajte sa pet zlica secera i umutite u cvrsti snijeg.
Zatim zumanca umutite sa pet kasika secera pa dodajte mlijeko,brasno,prasak za pecivo i kakao pa dobro izmijesajte.
Na kraju polako kasikom dodajte snijeg od bjelanca,izmijesati i izliti u podmazan pleh pa pecite oko 15-ak minuta na 200 stepeni.
Kada se kora ispece iskljucite u rernu ali ostavite tepsiju u njoj jos pet minuta .
Kada se kora ohladi presijecite je poprecno po pola.
Za fil zagrijati mlijeko i dodajte secer,kokosovo brasno i cokoladu,kada se sve fino ujednnaci i ohladidodajte margarin.
Umutite i premazite koru.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar