petak, 23. lipnja 2017.

GRIZ KOCKICE SA JAGODAMA BEZ PECENJA


POTREBNI SASTOJCI:

1 litar mlijeka
200 grama griza
140 grama secera
3 kasike kakaa
140 grama cokolade
Za kremu:

2 pudinga od vanilije
2 vanilina secera
500 mililitara mlijeka
110 grama secera
400 mililitara vrhnja za slag
500 grama svjezih jagoda


NACIN PRIPREME:

Prvo stavite mlijeko da se kuva a posebno pomijesajte secer,griz i kakao i kada mlijeko zavri ubacite pripreljneni griz i kuhajte na srednjoj vatri.

Sklonite sa vatre i dodajte cokoladu i mijesajte sve dok se ne istopi da dobijete griz kremu.

Tepsiju pokvasite vodom i nemojte je brisati ,samo dodajte vruci griz i rasporedite po cijeloj tepsiji nek se tako ohladi.

Dio mlijeka za kremu stavite kuhati, a ostatak mlijeka pomiješajte sa pudingom, vanilin šećerom i šećerom.
Kada mlijeko ukuha dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati.
Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Posebno izradite vrhnje za šlag.
. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag, te sjedinite.
Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu.
Sve zajedno rasporedite preko griza.
Gore možete dodati šlaga po želji

Nema komentara:

Objavi komentar