subota, 24. lipnja 2017.

HIT PITA SA JAGODAMA


Sastojci

300 grama lisnatog testa

125 grama krem sir

50 grama šećera u prahu

250 grama  jagoda

1 zlicica vaniling ekstrata

1 manje jaje

1 zlicica  šećera

Priprema

1.

Uključiti rernu neka se zagrije  na 200°C  dok vi pripremite sve ostalo.

2.

Jagode oprite, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.

Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.

3.

Lisnato testo otvoriti sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.

4.

Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso.

Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama.
Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.

5.

Premazati sa umućenim jajetom,posuti sa kristal šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 25 do 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti

Nema komentara:

Objavi komentar