subota, 24. lipnja 2017.
HIT PITA SA JAGODAMA
Sastojci
300 grama lisnatog testa
125 grama krem sir
50 grama šećera u prahu
250 grama jagoda
1 zlicica vaniling ekstrata
1 manje jaje
1 zlicica šećera
Priprema
1.
Uključiti rernu neka se zagrije na 200°C dok vi pripremite sve ostalo.
2.
Jagode oprite, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.
Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.
3.
Lisnato testo otvoriti sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.
4.
Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso.
Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama.
Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.
5.
Premazati sa umućenim jajetom,posuti sa kristal šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 25 do 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar