ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

JA OVU PITU ZOVEM “SVEKRVINA PITA” JER MI JE ONA DALA RECEPT I STALNO JE PRAVIM


POTREBNI SASTOJCI:

500 grama kora za pitu
1 crsti jogurt
4.jaja
casa od jogurta ulja
pola kilograma kravijeg domaceg sira
so


NACIN PRIPREME:

Prvo umutite dvoje jaja sa sirom i posolite.

Fil kojim cmeo premazivati kore pravi se na sledeci nacin:

Umutite zajedno jogurt,dvoje jaja i casu od jogurta ulja i opet malo poslolite.

Kore presijecite po pola tako da dobijete manje kore uzimajte po jednu koru, namažite po čitavoj dužini filom preklopite jedan dio a preko njega zavrnite drugi dio.

Na jedan kraj u uglu dodajte sir, preklopite malo,tako zavrčući i preklapajući pravite trokut.

Svaku koru pravite ovako dok ne potrošite sir i kore.Ako ostane sira stavite odozgo po trokutovima.Oni se peku 10-15-min. na 200stepeni(ja ih pečem i na šporetu na drva )

Nema komentara:

Objavi komentar