utorak, 27. lipnja 2017.
MOJE OMILJENE BUHTLE SA KOBASICAMA
Potrebni sastojci:
400 grama brasna
2 zlice soli
malo mleka
zlicica instant kvasca
zlicica secera
zlicica brasna
3 zlice ulja
2 jaja
Za punjenje:
nekoliko kobasica po zelji
Za premazivanje jedno zumance i za posipanje susam.
Nacin pripreme:
U odgovarajucu dublju zdjelu stavite brasno,so i izmijesajte.
U dubljem loncicu zagrijte malo mlijeka,sklonite sa ringle i dodajte kvasac i zlicicu secera.
Ostavite da stoji 5 min.kako bi nadoslo a onda dodajte zlicu brasna,3 zlice ulja i 2 jaja a onda sve dobro izmijesajte da s esastojci sjedine.
Prethodno pripremljenu smjesu dodajte u zdjeelu s brasnom te zakuhajte tijeso poklopite ga i neka odstoji 30 min.da nadodje.
Tijesto napravite na pobrasnjenoj radnoj povrsini,napravite od njega loptice i svaku lopticu razvaljajte oklagijom.
Isijecite svaku lopticu na kvadratic i u nju urolajte 1/4 kobasice.
Pleh u kojem cete peci nauljite i u njeg poredajte buhtlice a rernu ukljucite na 220 stepeni da s ezagrije.
Zumance umutite i premazite buhtlice,pospite susaomom i stavite da se peku 15 min.na 220 stepeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar