utorak, 27. lipnja 2017.

MOJE OMILJENE BUHTLE SA KOBASICAMA


Potrebni sastojci:

400 grama brasna
2 zlice soli
malo mleka
zlicica instant kvasca
zlicica secera
zlicica  brasna
3 zlice ulja
2 jaja
Za punjenje:


nekoliko kobasica po zelji

Za premazivanje jedno zumance i za posipanje susam.

Nacin pripreme:

U odgovarajucu dublju zdjelu stavite brasno,so i izmijesajte.

U dubljem loncicu zagrijte malo mlijeka,sklonite sa ringle i dodajte kvasac  i zlicicu secera.

Ostavite da stoji 5 min.kako bi nadoslo a onda dodajte zlicu brasna,3 zlice ulja  i 2 jaja a onda sve dobro izmijesajte da s esastojci sjedine.

Prethodno pripremljenu smjesu dodajte u zdjeelu s brasnom te zakuhajte tijeso poklopite ga i neka odstoji 30 min.da nadodje.

Tijesto napravite na pobrasnjenoj radnoj povrsini,napravite od njega loptice i svaku lopticu razvaljajte oklagijom.

Isijecite svaku lopticu na kvadratic i u nju urolajte 1/4 kobasice.

Pleh u kojem cete peci nauljite i u njeg poredajte buhtlice a rernu ukljucite na 220 stepeni da s ezagrije.

Zumance umutite i premazite buhtlice,pospite susaomom i stavite da se peku 15 min.na 220 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar