četvrtak, 22. lipnja 2017.

NAJUKUSNIJI MUNCHMALLOW


Sastojci

biskvit:

5 žumanaca

240 grama šećera

3 zlice kakaa

150 mililitara ulja

200 grama brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

250 mililitara mlijeka

krema:


6 bjelanaca

10 zlica šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

2 pune zlice gustina

i još:

300 mililitara vrhnja za šlag

160 grama čokolade za kuhanje

Priprema

1.

Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodaajte ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 stepeni, oko 25 minuta.

2.

Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.

Nema komentara:

Objavi komentar