četvrtak, 22. lipnja 2017.
NAJUKUSNIJI MUNCHMALLOW
Sastojci
biskvit:
5 žumanaca
240 grama šećera
3 zlice kakaa
150 mililitara ulja
200 grama brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
250 mililitara mlijeka
krema:
6 bjelanaca
10 zlica šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune zlice gustina
i još:
300 mililitara vrhnja za šlag
160 grama čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodaajte ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 stepeni, oko 25 minuta.
2.
Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar