petak, 30. lipnja 2017.

OVA TORTA IMA NAJVISE PREGLEDA NA INTERNETU,A UVJERITE SE I ZASTO..


Sastojci:

Za kore:

-3 x 5 bjelanca

-3 x 10 zlica secera u prahu

-3 x 5 zlica mljevenih oraha

-3 x 2 zlice brasna

Za krem:

-1 l mlijeka

-15 zumanaca

-10 zlica secera

-10 zlica brasna

-250 grama secera u prahu

-250 grama margarina

-150 grama mljevenih oraha

-malo mlijeka da se popare orasi

-200 grama cokolade

-3 vrecice slag krema od vanilije

-200 mililitara mlijeka ili kisele vode za slag krem

Priprema:

Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem. Krem: 7 zumanaca pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera.

Posebno umutiti 250g margarina, pa izmjesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, bijeli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.

Nema komentara:

Objavi komentar