subota, 24. lipnja 2017.
OVAJ SNICKERS KOLAC SVI OBOZAVAJU
SASTOJCI
10 bjelanjaka
17 kasika šećera
100 grama. mljevenog kikirikij
100 grama. mljevenih-prženih lješnjaka
1 kasika ulja
3 kasike brašna
2 kasike kakaa i jedna prašak za pecivo : )
KREMA
10 žumanjaka
100 grama. čokolade + dvije snickers čokoladice
200 grama šećera
200 grama margarina
200 grama sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme
PRIPREMA
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli za čvrstoću),nakon toga dodamo šećer i ulje.
U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći.
To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem(ja stavim na papir za pečenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na 180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate : )
KREMA
Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers čokoladice, a ne morate) : )
Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obični).Nakon toga u kremu stavite isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj kupovni preljev je genijalan : )
GLAZURA-GANACHE OD ČOKOLADE
Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na slici,a pravite na slijedeći način:
500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl vrhnjem)
300gr čokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti čoksa da je ispod 50% kakaa ),
Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije posluživanja!
Dobar tek i uživajte u kolaču
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar