srijeda, 21. lipnja 2017.

ROLOVANI PURECI FILE ZA 10


POTRBNI SASTOJCI:

500 grama pureceg filea
150 grama sudzuke
100 grama sira edamera
so,origano
Za pohovanje:


2 jaja
malo brasna
prezla,ulje


NACIN PRIPREME:

Prvo isijecite 500 grama pureceg filea na tanke snicle a onda ga malo istucajte kuhinjskim cekicem pa poslolite i pospite origanom.

Zatim istucane snicle od filea stavite sudzuku koja je prethodno isjecena na tanke kolutice,a zatim poredajte sir koji je isjecen na tanke listice.

Urolajte sniclu i ponavljajte postupak sve dok ne potrosite sve snicle.

Tako urolani pureci file dobro uvaljajte u brasno a potom u jaja koja su prethodno pjenasto umucena i na kraju uvaljajte u pretlu.

U odgovarajucoj tavi zagrijte ulje i rolatice iz prezle stavite u vrelo ulje te ih przite sa svih strana ravnomjerno.

Gotove rolatice isijecite na kriske i sluzite uz rizoto.

Nema komentara:

Objavi komentar