subota, 17. lipnja 2017.

ŠTRUDLICE PUNJENE SIROM ZA 30 MINUTA


POTREBNI SASTOJCI:

Kora:

500 grama brasna
100 grama margarina
1 decilitar ulja
1 jaje
pola zlicice soli
pola kocke kvasca
1 decilitar mlijeka
1 zlicica secera
Fil:

300 grama kravijeg sira (sitnog)
1 zumance
1 decilitar jogurta
Premaz:

1 zumance
50 grama susama:


NACIN PRIPREME:


Prvo u jedan decilitar mlake vode promijesajte  zlicicu secera i kvasca,ostavite da stoji desetak minuta.

U neku plasticnu posudu pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadosli kvasac.

Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata.

Nadoslo tijesto premijesite i podijelite u dva manja dijela i razvucite oklagijom sto tanje.

Sir, jogurt i žumance, dobro promijesajte, razvučeno tijesto premazite polovinom fila i namazanu koru urolajte.

ISto puradite i sa drugom polovinom tijesta i fila,urolane strudle isijecite na manje strudlice premazite ih umucenim zumancem i postpite susaom.

Poredajte ih u podmazan pleh i pecite oko 25 min.na 250 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar