subota, 17. lipnja 2017.
ŠTRUDLICE PUNJENE SIROM ZA 30 MINUTA
POTREBNI SASTOJCI:
Kora:
500 grama brasna
100 grama margarina
1 decilitar ulja
1 jaje
pola zlicice soli
pola kocke kvasca
1 decilitar mlijeka
1 zlicica secera
Fil:
300 grama kravijeg sira (sitnog)
1 zumance
1 decilitar jogurta
Premaz:
1 zumance
50 grama susama:
NACIN PRIPREME:
Prvo u jedan decilitar mlake vode promijesajte zlicicu secera i kvasca,ostavite da stoji desetak minuta.
U neku plasticnu posudu pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadosli kvasac.
Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata.
Nadoslo tijesto premijesite i podijelite u dva manja dijela i razvucite oklagijom sto tanje.
Sir, jogurt i žumance, dobro promijesajte, razvučeno tijesto premazite polovinom fila i namazanu koru urolajte.
ISto puradite i sa drugom polovinom tijesta i fila,urolane strudle isijecite na manje strudlice premazite ih umucenim zumancem i postpite susaom.
Poredajte ih u podmazan pleh i pecite oko 25 min.na 250 stepeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar